Стара Загора се разделя с най-възрастния си жител

STZAGORA.NET
*
Стара Загора се разделя днес със столетника Слави Нанев Славов. Кметът Живко Тодоров изпрати съболезнователен адрес до близките и роднините на най-възрастния ветеран от Втората световна война в старозагорска област, който на 15 декември 2016 г. отпразнува 104-та си годишнина.

Най-младият кмет на областен град се срещна с възпитаника на варненското Военноморско училище през 2012 година, когато той навърши 100 години. Дядо Слави, който е бил съученик на патрона на училището, поета Никола Вапцаров, разказа увлекателно спомени от своята младост.

Роденият на 12 декември 1912 година в старозагорското село Казанка столетник е машинен инженер, има две дъщери, четирима внуци и осем правнуци. Нелеката му житейска съдба и превратностите в професионалната му кариера на бивш царски офицер го запращат след промените през септември 1944 година на различни места в България. Тогава, при срещата си с журналисти, той призна, че това, което го е съхранило през годините, е трудът.

„Ние дълбоко и искрено скърбим за човека, бил през целия си живот пример за професионализъм, смелост, отдаденост и дълг към Родината! Ще го запомним като достоен и ангажиран човек, с неговата доброта, сърдечност и оптимизъм. Демократ по душа и убеждения, въпреки превратностите на съдбата той до края запазва своето човеколюбие и чувството си за мярка и чест!“, пише в съболезнователния адрес на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
#junspodelime.com


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн