От 2 май Община Стара Загора приема документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

STZAGORA.NET
*
На 2 май от 9.00 часа в зала 216 на Община Стара Загора започва приемът на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала. В Бюджет 2017 на Стара Загора са предвидени 60 хил. лева за необходимите медицински дейности.

Нужната документация ще се приема всеки работен ден от 9.00 часа до 12.30 часа, а крайният срок е 31 май, 12.30 часа.

Кандидатите трябва да отговарят на следните критерии:

а/ да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единия от кандидатите;
б/ да са семейни двойки или във фактическо съжителство;
в/ да нямат парични задължения към Държавата;
г/ да нямат парични задължения към Община Стара Загора – проверката се извършва служебно;
д/ да са с непрекъснати здравно – осигурителни права;
е/ да не са поставени под запрещение;
ж/ да не са криминално проявени лица;
з/ да е налице доказан стерилитет (независимо с женски и/или с мъжки фактор), лечим единствено с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община – Стара Загора могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет, съгласно Правилника, един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Всички критерии и нужни формуляри може да бъдат изтеглени от сайта на Община Стара Загора (http://www.starazagora.bg/obshtinski-savet/obyavleniya/item/9768-priem-na-dokumenti-za-finansovo-podpomagane-na-protzeduri-i-deinosti-po-asistirana-reproduktziya-na-sapruzi-i-litza-zhiveeshti-na-sapruzheski-nachala-s-reproduktivni-problemi-na-teritoriyata-na-obshtina-stara-zagora-za-2017-g), в секция Обявления на Общински съвет.

През 2016 г. общинските съветници приеха допълнения към Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция, чрез които бе дадена възможност за по-широк спектър от дейности и улесняване на достъпа до финансиране. 42 са двойките, които са получили одобрение през миналата година.
#junсоциални бутони


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн