“Пътна полиция” ще проведе 24-часова акция за контрол на скоростта

STZAGORA.NET
*
В ЕС, както и в Р България основната причина за възникване на тежки ПТП със загинали и тежко ранени лица е движението на МПС с висока скорост. Това е причината Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL да организира полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“. Такива операции бяха проведени на териториите на страните членки на ЕС през 2013 г., 2014 г. и през 2016 г. (на 21 и 22 март).

В тази връзка за времето от 06:00 ч. на 19.04.2017 г. до 06.00 ч. на 20.04.2017 г. (от сряда сутринта до четвъртък сутринта) на територията на цялата страна ще се проведе 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Основни цели на операцията е намаляването на броя на възникналите ПТП в резултат на шофиране с превишена скорост, намаляване на пътния травматизъм, повишаване на дисциплината сред шофьорите на МПС, информиране на обществото за опасностите, които следват неспазването на правилата за движение по пътищата.

Определени са точки за контрол на скоростта, които са съобразени с интензивността на движението, както и в районите около учебните заведения, детски градини, болнични заведения и други места, където има условия за управление на МПС с висока скорост. По време на операцията ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн