В устройствения правилник на МВР са отразени последните законови изменения

STZAGORA.NET
*
Правителството одобри промени в Правилника за устройството и дейността на МВР. Тяхната цел е документът да бъде съобразен с нововъведенията по отношение устройството на министерството, направени с измененията в Закона за МВР през 2016 г.

Като основни структури на МВР са определени главните и областните дирекции, Специализираният отряд за борба с тероризма, дирекциите „Вътрешна сигурност”, „Миграция” и „Международно оперативно сътрудничество”, дирекциите от общата и специализираната администрация, Академията на МВР, Медицинският институт на МВР, научноизследователските и научно-приложните институти.

В Главна дирекция „Гранична полиция” се създават дирекциите „Граничен контрол” и „Противодействие на престъпността през държавната граница”, а в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – дирекциите „Оперативни дейности” и „Държавен контрол и превантивна дейност”. Инспекторатът, който досега е бил административна дирекция в МВР, се извежда като отделна структура на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

В специализираната администрация на МВР ще бъдат дирекциите „Български документи за самоличност”, „Национална система 112”, „Анализ и политики”, „Европейски съюз и международно сътрудничество”, „Защита на финансовите интереси на ЕС”, „Информация и архив”, „Комуникационни и информационни системи” и „Международни проекти”. Общата администрация е съставена от дирекциите „Координация и административно обслужване”, „Обществени поръчки”, „Отбранително-мобилизационна подготовка”, „Планиране и управление на бюджета”, „Правно-нормативна дейност”, „Пресцентър и връзки с обществеността”, „Управление на собствеността и социални дейности” и „Човешки ресурси”. С промените в правилника се прецизират функциите на дирекциите и се посочват нормативи за числеността им.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн