Близо три часа пяха и танцуваха малките участници в „Изворът да не пресъхва“

STZAGORA.NET
*
Близо три часа се изявяваха на откритата сцена усмихнати талантливи малчугани в Стара Загора, участници в 15-ото издание на детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“.

Над 350 деца от 7 детски градини, 7 читалища и 4 училища пяха и танцуваха на пъстрото пролетно събитие в неделния ден, за радост на стотици граждани, събрали се на площада пред общината.

Плакет и диплом за колективите, ранички и значки за всеки един от изпълнителите получиха участниците от Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, която откри събитието. Тя пожела на всички малки деца, облечени в български народни носии, които са последователите на българщината и са нашето бъдеще, да съхраняват традициите и народните обичаи.

Детско-юношеският фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“ стартира през 2003 по идея на НЧ „Развитие 1878“, с. Дълбоки, което и до днес е негов основен организатор. Събитието е включено в Културния календар на Община Стара Загора.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн