Програма “Заедно в час” стимулира с 500 лв. над заплатата нови учители от септември 2017

STZAGORA.NET
*
Остава по-малко от месец до крайния срок за кандидатстване по програма “Заедно в час” – 1 май 2017 г.
*
Първи май е последният срок за кандидатстване за програма Заедно в час тази година. За последните 6 месеца повече от 3000 човека са заявили интерес към програмата през този сезон за подбор. Вече седма година Заедно в час търси хора за пример, нови за образователната система, които да започнат работа като вдъхновяващи учители на ученици от уязвими общности в цялата страна, в училища партньори на организацията.

За кандидатстване не е нужен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация “учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2017г.) и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. Като част от програмата те ще могат да допринесат за положителна промяна в образованието, докато развиват и усъвършенстват собствените си умения. Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя за работата в училище . Ако успешните кандидати не притежават професионална квалификация „учител“, Заедно в час помага и за придобиването на такава в партньорство с акредитирани университети в рамките на програмата.

Одобрените кандидати ще започнат обучението си през юли и ще влязат в училище от септември 2017 г. Те стават учители за две години в училища партньори на Заедно в час в някой от 13-те региона, в които организацията планира да работи от септември 2017 г. – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора.

По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците получават от Заедно в час месечен финансов стимул в размер на 500 лв. като допълнение към заплатата от училище.

Кандидатури за участие в програмата се приемат до 1 май 201 7 г. на сайта на организацията – www.zaednovchas.bg.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн