Награждават победителите от детския конкурс „Приятели“

STZAGORA.NET
*
Общо 127 рисунки на деца от детски заведения и основни училища в Стара Загора участват в конкурса за детски рисунки „Приятели“, организиран за осма поредна година от Гражданско сдружение „Алтернатива 55”. Той е част от едномесечната информационна кампания за повишаване на информираността и за изграждане на подкрепяща среда към децата с аутистичен синдром.

Победителите, подбрани чрeз гласуване он-лайн и от жури, ще бъдат наградени във вторник, 4 април, от 16 часа, във фоайето на II-рия етаж на община Стара Загора, където е подредена изложба с участвалите в конкурса рисунки.

В рамките на кампанията бяха проведени още Ден на отворените врати на ЦСРИ „Алтернатива” и лекция пред студенти от Педагогическия Факултет на Тракийския университет.

Проявата е посветена на 2 април, обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Той цели да привлече общественото внимание към състоянието аутизъм, да алармира световната общност относно превръщането на аутизма в глобален проблем на здравната, социалната, образователната сфера; да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистично разстройство, като почете и уникалните способности на хора с аутизъм.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн