По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък е осъден 24-годишен за отнемане на пет автомобила

STZAGORA.NET
*
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Ибрям А., на 24 г., за противозаконно отнемане на чужди моторни превозни средства с намерението противозаконно да ги ползва – престъпление по чл.346 ал.2 т.1 и т.2 във връзка с чл.346 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 4 август 2016 г. Ибрям А. избягал от изтърпяваното наказание в затворническото общежитие в гр.Гълъбово и от тази дата до 19 август 2016 г. е извършил поредица от престъпления против собствеността. Установено е, че от различни населени места в общ.Казанлък и в с.Средец, общ.Опан, Ибрям А. противозаконно е отнел пет чужди моторни превозни средства – леки автомобили, марка „Сеат Ибиза“ „Фиат Пунто“, „ВАЗ 2101“, „ВАЗ 1500“, „Фолксваген Поло“ , собственост на различни граждани. По една част от автомобилите е последвала повреда и са били оставени без надзор или укрити в района на с.Шейново, общ. Казанлък.

Районна прокуратура – Казанлък е ръководила разследването по образуваните досъдебни производства, като след обединяването им в едно производство и предаването му на съд с обвинителен акт, Ибрям А. е осъден по реда на съкратеното съдебно следствие на три години и четири месеца лишаване от свобода при строг режим. Присъдата е влязла в законна сила.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн