Водещи специалисти обучават пациенти и лекари за новостите в кохлеарната имплантация

STZAGORA.NET
*
Инициативата е част от IV-тия курс по отохирургия на Болница „Тракия“ Стара Загора
*

Доц.д-р Петър Руев д.м. - завеждащ УНГ клиниката в Болница "Тракия" - Стара Загора, и проф. д-р Щефан Дацерт (Бохум)

Болница „Тракия“ ще представи иновациите в кохлеарната имплантация. То ще се проведе в рамките на IV-тия курс по отохирургия, организиран от клиниката по “Уши-нос-гърло” на Болница “Тракия” и Българското национално сдружение по оториноларингология. Инициативата ще бъде и част от „Училище за пациенти“, което лечебното заведение започна през миналата година.

В IV-тия курс по отохирургия ще се включат водещи специалисти по оториноларингология и хирургия на глава и шия от България и Германия, като проф. Д-р Румен Бенчев, д.м.н.(София), проф. Д-р Карен Джамбазов, д.м. (Пловдив), проф.д-р Щефан Дацерт (Бохум), проф.д-р Асен Койчев (Щутгарт), проф-д-р Аннет Лимбегер (Аален) и доц.д-р Петър Руев д.м. – завеждащ УНГ клиниката в Болница “Тракия” – Стара Загора.

Курсът за специалистите ще се състои от 16 до 18 март в Парк-хотел Стара Загора. По време на него чрез видеомост от операционния блок на Болница „Тракия” ще бъдат показани “на живо” няколко хирургични операции. Лекции ще изнесат водещи специалисти като проф.д-р Асен Койчев, проф.д-р Стефан Лолов (София), проф. д-р Щефан Дацерт, проф-д-р Аннет Лимбегер (Аален) и доц.д-р Петър Руев с екипи на УНГ клиниката в болницата.

За първи път тази година в хода на курса е предвидена и част специално за пациентите. Всички хора със слухови увреждания, както и техните близки могат да дойдат и да се запознаят от водещите специалисти с новостите в кохлеарната имплнатация и слухопротезирането.

Срещата с тях ще се проведе на 17 март от 17.30 ч. в Парк-Хотел „Стара Загора“. По време на нея те ще могат да зададат своите въпроси, както и да получат насоки за по-нататъшното си лечение. В хода на дискусията пациентите ще могат да видят и най-новите апарати в тази област. Срещата със специалистите е напълно безплатна за всички, които са решили да се възползват от нея.

Повече информация може да получите на телефона на пациента в болница „Тракия“ – 0882 988962, както и на чата на пациента в сайта на Болница „Тракия“ – http://trakiahospital.com/bg/home/.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн