Изпратихме от Казанлък 33-я български военен контингент в Афганистан

STZAGORA.NET
*
В Казанлък днес тържествено бе изпратен на мисия 33-ят български военен контингент в Афганистан. Гости на събитието бяха министърът на отбраната и вицепремиер Стефан Янев, началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кметът на Казанлък Галина Стоянов, областният управител проф. Веска Шошева и зам.-областните управители Румяна Друмева и Димитър Драчев, висши военни, граждани.

За поредната международна мисия на НАТО в Афганистан ще заминат 110 военни – мъже и жени, основно от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Те ще останат там 6 месеца.

С поздрав и думи на увереност за успешна мисия и щастливо завръщане в родината към войниците се обърнаха министър Янев, вицеадмирал Ефтимов и Галина Стоянова. Министърът на отбраната подари на командира на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан капитан Ивайло Алексов икона на Св. Георги Победоносец. Тържествена литургия за здраве и успех отслужиха митрополит Киприан и свещеници от Казанлък. Митрополит Киприан също подари икона на Св. Георги и отправи благопожелания към състава на контингента за вярна служба на отечеството и да се завърнат здрави у дома си.

В края на церемонията на площад „Севтополис” войниците преминаха в тържествен марш пред официалните лица.

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн