Децата в детската градина в с. Братя Даскалови ще бъдат отново прегледани от дерматолог

STZAGORA.NET
*
Зам.-директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Елена Канева и директорът на Дирекция “Надзор на заразните болести” д-р Таня Перчемлиева посетиха детската градина в с. Братя Даскалови, във връзка със случаите на краста.

На 16 февруари в детската градина и в Общината постъпва информация за едно дете, което е с диагноза краста. Бащата на детето е подал жалба в Общината, че още две деца са с обриви. От Общината осигуряват още същия ден дерматолог от Първомай, който преглежда всички деца. На едно от тях е поставена диагноза дерматит, а другото дете с обриви е определено като здраво.

На 17 февруари двете деца са прегледани от дерматолог в Стара Загора, който е установил, че се касае за краста.

Директорът на детското заведение е била информирана няколко дни по-късно.

От 17 февруари до сега трите деца не посещават детската градина. Те ще се върнат в нея, след като представят бележка от личния си лекар, че са здрави.

След постъпването на сигнала за първия случай на краста от РЗИ – Стара Загора дадоха указания на директора на детската градина да бъдат изпрани всички дрехи и спалното бельо, а децата да бъдат прегледани от личните им лекари.

Специалисти на Регионална здравна инспекция – Стара Загора извършиха проверка на място. Установено е, че няма нарушения на дезинфекционния режим. Извършена е пълна дезинфекция на дрехи, спално бельо и хавлии. Взетите проби от външната среда също не показват отклонения.

Ще бъде извършена повторна крайна дезинфекция и децата ще бъдат отново прегледани от дерматолог.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн