Благотворителен концерт с Валя Балканска тази събота в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 26.02.2017г. от 14 ч. в Общинска спортна зала „Иван Вазов” Стара Загора ще се проведе благотворителен концерт с участието на Валя Балканска. Минималната дарителска стойност на поканата е 5 лв.

В концерта, който е част от инициативите в подкрепа на Даниел Сакалиев (15 г.), ще участват още Ансамбъл “Нашенци”, народният певец Веско Василев, вокална група „Розов Свят” при НЧ „Климент Охридски”, певческа група от читалището на с. Християново, танцов състав от гр. Раднево и юношеска певческа група от гр. Ст. Загора.

Даниел Ясенов Сакалиев е на 15 години, от гр. Ардино, с доказана през юни 2014 г. остра лимфобластна левкемия. Острата лимфобластна левкемия е вид левкемия или рак на кръвта, при който се наблюдава повишено количество на лимфобласти в кръвта. Лимфобластите представляват незрели кръвни клетки, от които произлизат зрелите лимфоцити. Малигнените незрели кръвни клетки с увеличен брой се продуцират от костния мозък. Названието „остра” произлиза от факта, че за период от няколко седмици се стига до летален изход, ако заболяването не се лекува. Лечението е скъпо и трябва да се проведе в Германия. Сумата от 300 000 лв. за трансплантация на костен мозък е непосилна за семейството му! A другата лоша новина е, че парите трябва да се набавят в рамките на само два месеца!

Концерът се организира от читалища на селата Змейово, Християново, Калитиново, Сулица и гр. Раднево; Клуб „Поп Минчо Кънчев” – Стара Загора и Клуб „Традиция” – Нова Загора, със съдействието на Община Стара Загора и Център за обществена подкрепа – гр. Ардино.

Повече за инициативата и покани можете да получите на тел. 0887 130 968 – Емилия Петкова и 0878 618 428 – Мария Пехливанска.

Да помогнем на Дани да пребори коварната болест!
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн