Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и Младежи ГЕРБ организираха кръгла маса за бъдещи млади предприемачи

STZAGORA.NET
*
Европейският информационен център на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и Младежи ГЕРБ – Стара Загора организираха кръгла маса под надслов “Младото поколение в България… или какво трябва да знаем, за да бъдем успешни?”. Срещата се проведе на 22 февруари 2017 г. в Стара Загора, а интерес към нея проявиха близо 100 младежи от цялата област.

За дейността на един от най-младите евродепутати в Европейския парламент, основните теми и приоритети, по които работи и последните постижения на екипа, както на национално така и на европейско ниво, разказа националният координатор на Ева Майдел в България – Ирена Бойновска.

Тя напомни за реализираните до момента в Стара Загора инициативи под егидата на Майдел като “Стартъп поколение” и кампанията “Научи ме да умея”. Бойновска разказа и личния си опит и възможността за студентите да бъдат част от програмата на ЕС Еразъм +. Също така запозна аудиторията с Еразъм за млади предприемачи, насочени към всички с желание да стартират собствен бизнес.

Голям интерес и множество въпроси предизвикаха предприемачите Евгени Спиров, Цветан Четъшки и Велизар Димитров. Техните разкази за стъпките, по които са тръгнали и пътя, извървян, за да развият собствен и успешен бизнес и трудните решения които са взеимали, бяха последвани от вълна от въпроси.

Официален гост и лектор на кръглата маса бе и проф. д.х.н. Веселина Гаджева, зам.-ректор на Тракийския университет, която представи особеностите на програмата Еразъм+, развитието на програмата през годините и опита си от гледна точка на администратор на възможността от ЕС в старозагорския университет. Личен опит за ползата за професионалното и личностното си развитие от програмата сподели студентът от 5-и курс по Медицина в Тракийския университет, Калоян Георгиев.

Експертът по европейски програми и финансиране – Иван Любомиров, представи на аудиторията възможностите за развитие на стартиращ бизнес, като обясни стъпките за кандидатстване и условията, които са необходимо за получаване на финансова подкрепа от ЕС. Любомиров очерта 2017 година като динамична по отношение на програмните хоризонти и допълването на възможностите, които те дават на младежите до 29 години.

Радостин Танев – областен координатор на МГЕРБ Стара Загора, който от години работи в селскостопанския сектор, сподели новости около настоящите програми, свързани със земеделие и иновации.

Информационната среща целеше да представи стартирането на собствен бизнес и реализирането на успешен такъв пред младите хора от региона. В дискусия бяха обсъдени конкретните стъпки, както и методите за събиране на необходимите документи, с които да се кандидатства по различните Оперативни програми.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн