Банята до Овощник отваря врати на 24 февруари

STZAGORA.NET
*
В петък ще заработи изцяло обновената баня до село Овощник, с допълнително изградени 4 семейни кабини, джакузи за двама и инфрачервена сауна за двама.

Всеки ден от 09,00 ч. до 18,00 ч. новите съоръжения ще могат да бъдат ползвани срещу следните цени на час:

- Вход за баня – 3 лв.

- Семейна кабина с вана и душ – 12 лв.

- Дажакузи за двама – 20 лв.

- Сауна за двама – 10 лв.

 

Входът за банята остава разделен на мъжки и женски помещения, с монтирани по 12 душа, а допълнителните услуги са обособени в отделно крило.

Наемателят на обекта „Вени–М“ ООД е вложил в обновителните дейности повече от 120 000 лв. Той бе избран, след спечелен конкурс за отдаване под наем на Банята за 10 години, съгласно Решение №258 / 07.09.2016 г. на Общинския съвет на Казанлък.

Това стана възможно след изваждането на Минералната баня от активите общинското дружество „Хигиенни и битови услуги“ ЕООД и преминаването й към стопанисване от Общината, което бе решено с гласуване на общинските съветници през юни миналата година.

Изградени през 30-те години на миналия век, от години помещенията не се стопанисваха и материалната база добиваше все по-окаян вид, което я превръщаше във все по-непривлекателно място.

Въпреки че остават довършителни работи по фасадата на сградата през пролетта, наемателите на ремонтираната баня са готови да посрещнат първите посетители този петък.


#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн