ВМРО – Стара Загора излъчи номинациите си за листата на Обединените патриоти

STZAGORA.NET
*
На своя областна конференция, проведена в залата на хотел “Железник”, членовете на ВМРО-БНД в Стара Загора и региона излъчиха днес своите номинации за кандидат-депутати в листата на “Обединение патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”.

От Стара Загора това са Антон Андонов (вляво на първата снимка) и Красимир Червилов (втори отляво), Николай Марков (Павел баня), Константин Балабанов (Гълъбово), Николай Киров (Раднево), както и Чавдар Ангелов и Георги Стойков (Казанлък).

От ВМРО – Стара Загора са убедени, че напълно реалистично е двама или трима кандидати на Обединените патриоти от областта да станат народни представители в 44-то Народно събрание и припомнят, че на изборите за президент и вицепрезидент през 2016 г. за кандидатите на коалицията им гласуваха 15% от избирателите.

Преди форума пристигналият за участие в него зам.-председател на партията доц. Милен Михов – депутат в 43-тото Народно събрание, старозагорец по рождение, припомни пред медиите основните акценти в работата на воеводите.

“Големият ни успех безспорно е постигнатото обединение на патриотичните сили в България – ВМРО, НФСБ и “Атака”. То променя баланса на силите на родната политическа сцена, като редуцира влиянието на ДПС – каза доц. Михов. – С това политическият спектър бе изменен съществено и Обединените патриоти вече са решаващ фактор в управлението на страната. Наша заслуга е и това, че ние поставихме няколко много важни теми за развитието на страната, които през последните десетилетия бяха в периферията на общественото внимание. Това е въпросът за доходите, за бедността и работещите бедни, за съдбата на онези бедни пенсионери, които са ощетени от несправедливостта на пенсионната система. Твърдата позиция на Патриотичния фронт е за решителна политика за индексиране на всички пенсии в България и вдигане на минималната пенсия до прага на бедността. Второто важно нещо, което ние поставихме като дебат, е борбата с битовата престъпност и гарантирането на сигурността и живота на българските граждани, независимо къде живеят – на жълтите павета или в малките населени места и селата” – подчерта Милен Михов.

Воеводата припомни усилията на ВМРО-БНД за борба с нелегалната миграция, за защита на националната граница и воденето на политика за отблъскване на мигрантския поток, който, по думите му, неправилно е бил определен като бежанска вълна. “Нашата терминология, нашите виждания постепенно се припознават и от другите партии” – обобщи доц. Михов.

Запитан при една твърде вероятна патова ситуация между политическите сили след парламентарните избори в коя посока ще натежи присъствието на ВМРО – център-дясно или център-ляво, доц. Михов отговори, че при наличието на толкова много общи задачи в програмите на отделните партии трябва да се намери онази формула, която да доведе до тяхното решаване. “Пред нас въпросът не е с кого, а за какво ще направим коалиция. Едва след като постигнем разбирателство по този въпрос, ще определяме конкретните си партньори” – каза воеводата.

На въпрос за това, вероучение или история на религиите е по-добре да влезе в учебните програми, като историк и преподавател във Великотърновския университет доц. Михов разясни, че на първо място часовете по вероучение трябва да са организирани на неконфесионален признак. Което означава не всяки етнос да изучава своята вяра, а един надконфесионален учебен предмет да изгражда религиозна култура, вместо да вменява определена вяра на учениците.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн