Елена Нонева, председател на ПДС: БСП постъпи некоректно, трябваше по-рано да ни предупреди, че не ни иска в коалицията си

STZAGORA.NET
*
Лидерът на Политическо движение “Социалдемократи” (ПСД) – старозагорката Елена Нонева, коментира днес с огорчение вестта, че водената от нея партия е оставена от БСП извън новата коалиция “БСП за България”.

“От партията на Корнелия Нинова ни се обадиха късно вечерта в понеделник, 6 февруари, за да ни предупредят, че прекратяват работа с нас – сподели Елена Нонева. – Няколко дни по-рано ни бяха поканили да присъстваме като гости на 49-я им конгрес и нищо не предвещаваше такава развръзка. Това, че тупаха топката до последния момент, ни лиши от възможността да се подготвим за самостоятелно явяване на изборите. Поне 10 дни по-рано да бяха казали, щяхме да си направим подписката и да се регистрираме. А сега вече нямаме никакво време за това – обявеният от ЦИК краен срок за регистрация е сряда, 8 февруари.”

Елена Нонева припомня, че приносът на ПСД за досегашната коалиция “БСП лява България” е от порядъка на 20 хиляди гласа, според резултатите от местните избори през 2014 г. По активност партията й, чиито отчетени членове в страната са 5000, е била четвърта по ред след БСП и още две формации, от които едната – Земеделски съюз “Александър Стомболийски” на Спас Панчев, остава в коалицията заедно с ПП “Екокласност“, “Нова зора“, Комунистическа партия на България и новия Политически клуб “Тракия“.

“Развитието на нещата около новата коалиция ни е обидно, но за нас в никакъв случай не е фатално оставането извън коалицията на БСП. Ние сме партия със 17-годишна история. От 2007 до 2014 г. не участвахме в лявата коалиция и оцеляхме без никакви проблеми, като дори разширихме дейността си” – припомня Елена Нонева, която наследи ръководния пост в ПСД от основателя му Николай Камов.

До 18 февруари Политическо движение Социалдемократи все още има шанс да се включи в изборите, макар и не самостоятелно. “Ще преценим къде да дадем нашите 20 000 гласа. Веднага започваме разговори с други партии и коалиции” – обяви Нонева, като даде да се разбере, че сред първите, с които ще разговаря, е новосъздадената коалиция на партия АБВ и “Движение 21″ на Татяна Дончева.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн