Емил Христов, общински лидер на ГЕРБ – Стара Загора: Изречената 100 пъти лъжа от БСП опровергаваме със 101 пъти казване на истината

STZAGORA.NET
*
“В понеделник, по време на редовното заседание на Общинския съвет, ще бъде приет и Отчетът на кмета Живко Тодоров за изминалата година. Той е качен на сайта на администрацията, влезте и прочетете какво свършихме през 2016 година. Направени са много неща, видими са, въпреки че ни обвиняват в обратното“, каза Емил Христов, общински ръководител на ГЕРБ в Стара Загора и председател на Общинския съвет. „Отново от БСП излизат по медиите и сипят обвинения за липса на дейности, които са доказани с цифри и факти. 100 пъти да казват лъжите си, ние 101 пъти ще им казваме и доказваме истината“, категоричен бе Христов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в града. „Безпочвените приказки, които разказват – за финансите, за благоустрояването на общината, за социалната политика, отново ще опровергаем, защото и вие виждате как се променя нашият град“, подчерта още той. „Бюджетите, които се изпълняват през последните няколко година, са с ясни и точни параметри, добре структурирани и възможно най-добри. В много отношения нашият Бюджет превъзхожда много други общини в България по отношение на приходи-разходи, събираемост на данъци и други“, допълни Емил Христов. „Това, че виждам толкова много хора в залата означава, че има интерес към това, което се случва в Община Стара Загора, както и това, което се прави в организацията. Важно е да се знае и какво предстои“, подчерта общинският ръководител на ГЕРБ.

На срещата-разговор присъстваха и зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова, инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, ръководството на структурата на АБ Център, общински съветници, старозагорските депутати от ГЕРБ в 43-тото НС, членове и симпатизанти на партията.

По време на традиционната среща на ръководството на Общината с граждани бе представен Бюджет 2017 година. Ресорните зам.-кметове на Стара Загора подчертаха основните дейности, които предстоят да бъдат свършени в града.

„Такива мащаби и интензивност на работа не е имало в Стара Загора до този момент. Това се случва благодарение на добрата работа както от страна на общинската администрация, но и от правителството на Бойко Борисов. Това са факти, не са хвалби, защото всички сме наясно какво се свърши до тук и какво предстои, как се промени към по-добро Стара Загора“, каза инж. Янчо Калоянов, зам.-кмет по строителството. „Това са милиони инвестиции – изпълнени, а не обещани“, категоричен бе той. „Всички помним как изглеждаше кв. „Самара – 3“, всички виждаме как изглежда днес. Живееха в улици от кал, без канализация и с ежедневни аварии, а днес източният квартал изглежда по-добре от централната част на града ни. Десетки години, проблемите на хората там бяха неглижирани. Същото се случва поетапно и с другите части на Стара Загора – ремонти в квартали, междублокови пространства, осветление – всичко. Промените са видими и не са само в града, но и в селата от общината“, каза още инж. Калоянов.

„52 млн. лева са средствата отделени за образование, социални дейности, култура, младежки дейности. Важно е да си говорим с цифри и факти, и тъй като бе подадена критика, че това не се случва – нека се знае. Всяка година, в Капиталовата програма на Община Стара Загора се включват около 500 хил. лева за ремонт на читалища. Понякога предвидената сума се надвишава дори. В малките населени места, това жителите да имат ремонтирано читалище, където да се събират, да общуват, да четат, както и всичко останало – е много важно. Социалната и културна дейност в селата е факт благодарение на тези усилия“, обясни ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова.

„Социалната политика в общината започва с грижа от най-малките – обновени детски ясли, млечна кухня, детски градини и училища. Улесняване на родителите с електронно записване в тези заведения. Важно е да се отбележи, че сумите, които се заплащат от родителите за тези услуги, са значително по-ниски в сравнение с други големи градове. В Стара Загора не сме променяли цените за децата в градините от 2011 година. Всичко, което правим е с една цел – да бъдем в помощ на гражданите. Дофинансирането от Общината е около 3 млн. лева за детските ясли и около 2.6 млн. лева за детските градини“, уточни Сотирова. „Община Стара Загора бе отличена като община с най-всеобхватна социална политика – това са 37 услуги, които биват осигурявани и следени. Всичко това се случва с държавно делeгирани пари, около 5 млн. лева, и с дофинансиране от наша страна. Това, което се предоставя, не може да не бъде оценено, защото е в полза на старозагорци“, подчерта зам.-кметът. Тя даде съвет на всички онези, които „доброжелателно“ не зачитат направеното – да съпоставят аналогично с другите големи градове социалната политика на Стара Загора, за да имат ясна и точна представа. Сотирова представи и предстоящите ремонти на детски заведения, залегнали за изпълнение в Бюджета през 2017 година, и подчерта, че Общината е подписала два договора за изпълнение на проекти по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, в рамките на които ще бъде извършен основен ремонт и модернизация на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски” и ПГВМ „И. П. Павлов“.

„Тази година са заделени за спорт около 3 млн. лева. Има предвидени средства за рехабилитация на физкултурни салони. Предстои да бъде подменена настилката на загряващата лекоатлетическа писта. Залата за художествена гимнастика ще отговаря на всички изисквания за практикуване на този вид спорт. Ремонт има заложен и за помощната зала в стадион „Берое“, обяви зам.-кметът Красимира Чахова. „Богат е спортният ни календар, който покрива активности под егидата на „Стара Загора – европейски град на спорта“, подчерта още тя. „По отношение на достъпа до спортни занимания за гражданите сме една от водещите общини в България“, допълни ресорният зам.-кмет.

Старозагорските народни представители от ГЕРБ в 43-тото НС д-р Кирил Добрев, Пламен Йорданов и Маноил Манев, споделиха своите виждания за предстоящите избори. „Управлението на града, в синхрон с управлението на държавата, води до тези добри резултати, които виждаме“, споделиха те. „Обречени сме, ако повярваме на лъжите на лидерите на БСП. Не бива да допускаме пагубното им управление! Отсега те плануват изразходване на фискалния резерв, който бе натрупан по време на управлението на Кабинета Борисов. Нека не бъдем неразумни, нека да знаем, че трябва отговорно и стабилно управление, такова, което ни гарантира развитие“, призова д-р Добрев.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн