Новият Младежки общински съвет на Стара Загора положи клетва

STZAGORA.NET
*
В зала “П.Р.Славейков” днес се състоя тържествена сесия на 20–ия Младежки общински съвет в Стара Загора. Ръководството на Млада Загора поднесе цветя пред барелефа на първия кмет на града след Освобождението – Петко Рачов Славейков. Малко преди това водачите на петте комисии на МОС, заедно с председателя му Наско Насков и кметът на Млада Загора Иван Желев, проведоха първа работна среща с председателя на Общинския съвет Емил Христов и ресорния зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова.

Емил Христов връчи Правилника за дейността на ОбС на новия ръководител на Младежкия общински съвет. Христов пожела на младия си колега още по-интензивна работа, още повече инициативи и идеи, които да осъществяват заедно с Общината и местния парламент. „Това, че сте ученици, не ви спасява от критики, ако просто си стоите и не работите, докато изтече мандатът ви. Нагърбили сте се с отговорността да бъдете младежки лидери – носете я достойно и отговорно. Идвайте и вземайте участие, когато е възможно, в работата на Постоянните комиси към ОбС. Радвам се, когато виждам представители на МОС на редовните ни заседания. Това показва, че вие се интересувате от случващото се в града ни“ – каза Емил Христов.

Ръководителите на комисите по култура и общинска политика, по екология и превенция на здраве, по спорт и туризъм, по превенция на безопасността, престъпността и зависимостите, по благотворителност и работа с партньори поеха ангажимент да бъдат по-активни и да продължат добрата комуникация между институциите и младежите в Стара Загора.

След работната среща се проведе тържествена сесия на МОС, по време на която клетва положиха новият председател Наско Насков и кметът на Млада Загора Иван Желев. Младите хора дадоха ясна заявка да работят в името на града си и да защитават интересите на връстниците си.

„Когато преди 20 години се създаваше инициативата Младежки общински съвет, тя бе първата в България. Успоредно с това започна изграждането на младежките и детски парламенти, които също получиха широка подкрепа. Това никак не е случайно, защото вие, младите хора, усещате пулса на времето много по-лесно, много по-добре. Нашите очаквания към вас са изключително високи. Не се притеснявайте и ни търсете винаги за съвет, за подкрепа. Младежките политики са гаранция за бъдещото развитие на всички ни. По време на вашия мандат се надявам на съвместимост и с Международния младежки център, за да се работи единно и мащабно. Бъдете инициативни, креативни и работете!“ – каза по време на тържествената сесия зам.-кметът Иванка Сотирова.

„Като председател на МОС ще работя в три основни направления – укрепване на организацията и нейните дейности, добиване и развитие на умения в младежката работа, които да бъдат от полза на всички членове на младежкия парламент, както и за подобряване на досегашните ни контакти с други такива подобни структури. Убеден съм, че така ще допринеса за приемственост и генерирне на нови идеи“ – заяви ръководителят на младежкия местен парламент по време на първото заседание от мандата си.

Личен опит и съвети към новото ръководство на Младежкия общински съвет сподели Радостин Танев, общински съветник и дългогодишен член на МОС.

“Поздравявам ви за това, което правите не само днес, а и като цяло. Щастлив съм, че това, което започнахме преди десетина година с мои колеги, днес е надградено и се развива. Виждам, че продължавате традиционните младежки инициативи като “Младите водачи реагират”, подобрявате и разширявате работата си с различни сродни организации – каза на младежите Радостин Танев и допълни: Сега имате много повече възможности и получавате пълната подкрепа и разбиране от Общината и от Общинския съвет при реализирането на инициативите и кампаниите си. Възползвайте се от това и бъдете активни. Нека доверието и партньорство ви мотивират още повече!”
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн