“Берое” спечели първата си контрола срещу “Нефтохимик”. Мнението на Ферарио Спасов

STZAGORA.NET
*
“Берое”се наложи с 1:0 над “Нефтохимик” в първата си контрола за годината. Мачът бе в Стара Загора, а домакините поведоха в 12-та минута чрез Георги Божилов. Срещата се игра при тежки метеорологични условия, но перфектно почистен терен на комплекс “Берое”.

Във втората минута Венцислав Василев центрира от десния фланг, но защитата на гостите се справи. В 6-та минута Любомир Божилов центрира от корнер, а Хашев засеюе с глава, но топката премина далею от целта. Минута по-късно Почански проби и стреля от малък ъгъл, но Георгиев улови. В 9-та минута Като получи добър пас от Божилов, напредна фронтално и стреля, но топката премина над целта.

“Берое” излезе напред в резултата в 12-та минута, когато намери Георги Божилов на границата на пеналта. Той се освободи от играч на гостите и прати топката в мрежата на Георгиев за 1:0 и първи гол на “Берое” през 2017 г. Минута след това Хазуров проби опасно и центрира остро, но Иванов се намеси и изчисти.

В 18-та минута Почански центрира добре на втора греда, където Мапуку пробва удар от въздуха, но той бе неуспешен. Топката попадна у Василев, който я върна в пеналта с добро центриране, но там Почански остана под кълбото. Минута след това домакините организираха нова добра атака. Като намери Почански, който финтира бранител и центрира на втора греда. там Мапуку свали за Божилов и той стреля, но топката мина на сантиметри от горната греда. В 22-та минута Мапуку пробва удар по земя от около 22 м, но Георгиев спаси. Три минути след това Пенев центрира в пеналта, но Георгиев скочи над всички и улови.

В 26-та минута Вълчанов проби и навлезе опасно в наказателното поле на Михайлов, но ударът му се удари във външната страна на мрежата в аут. В 29-та минута Виктор Хомей центрира остро, но Миланов се намеси сигурно пред погледа на Хазуров и изчисти в корнер. Минута след това Манев овладя центриране на Романов в пеналта и стреля, но топката премина над вратата. В 38-та минута Пенев центрира добре от фаул, Иванов засече с глава, Георгиев спаси, но топката попадна у Почански. Той центрира на втора греда, където Мапуку засече от въздуха, но топката срещна гредата и излезе в аут.

Макенджиев замени Михайлов на почивката, а всички резерви на гостите влязоха в игра.

Второто полувреме започна без сериозни опасности. Първата дойде в 51-та минута, когато Хомей центрира, а Венцислав Христов засече, но топката излезе в аут. Минута след това Вълчанов центрира остро от фаул, но Макенджиев се намеси сигурно и изби.

Венцислав Василев получи жълт картон в 58-та минута за груб фаул.

В 61-та минута в игра се появиха Емин Ахмед, Том и Пламен Тенев, които замениха Кохей Като, Атанас Зехиров и Илия Миланов.

В 70-та минута Том стрлея от около 24 м, но топката премина на сантиметри от гредата. В тази минута Денислав Станчев замени Ерик Почански. Станчев е роден през 2000 г. и направи своя неофициален дебют за представителния отбор.

Надим Ангелов също дебютира за мъжете в 77-та минута, когато замени Иванов. Руси Чернаков пък влезе на мястото на Мапуку.

В 82-та минута Станчев проби опасно и стреля, защитник изби и топката попадна у Чернаков, който стреля от точката за дузпа, но Василев се намеси и изби. В 86-та минута Венцислав Христов стреля от малък ъгъл, но Макенджиев се намеси сигурно и изби в корнер.

“Берое”: 1. Михаил Михайлов, 21. Венцислав Василев, 71. Илия Миланов, 6. Иво Иванов, 28. Веселин Пенев, 4. Кохей Като, 15. Георги Динков, 18. Атанас Зехиров, 91. Ерик Почански, 10. Жуниор Мапуку, 14. Георги Божилов; резерви: 22. Благой Макенджиев, Денислав Станчев, Надим Ангелов, Руси Чернаков, Пламен Тенев, Емин Ахмед, Том; старши треньор: Ферарио Спасов

“Нефтохимик”: 1. Янко Георгиев, 19. Михаил Орачев, 6. Ангел Грънчов, 3. Георги Хашев, 26. Виктор Хомей, 13. Йордан Йорданов, 32. Любомир Божилов, 7. Иван Вълчанов, 11. Владислав Романов, 24. Костадин Хазуров, 22. Емануил Манев; резерви: 1. Ивайло Василев, 8. Николай Димитров, Георги Вълчев, 20. Яни Пехливанов, 2. Костадин Велков, 91. Венцислав Христов, 15. Живко Петков, Симеон Русев; старши треньор: Христо Янев;

Старши треньорът на “Берое” Ферарио Спасов:
Условията са трудни, но момчетата проявяват характер

- Г-н Спасов, мнението ви за тази контрола?
- Първо искам да благодаря на “Нефтохимик”, че въпреки тежките условия дойдоха и направихме този спаринг. Смятам, че мачът бе полезен и за двата отбора. Получи се едно добро натоварване от физическа гледна точка. Съвсем нормално е срещата да не блести с много технически стойности. Беше видно, че двата отбора на този етап от подготовката се движеха добре. Най-хубавото е, че нямаше грубости и лоши влизания. В крайна сметка съм доволен. Това е информация за нас до този момент дали се движим правилно в подготовката.

- През втората част имаше повече разигравания и по-малко положения. Тактическа нагласа ли бе това?
- Ние продължихме с отбора от първото полувреме и съвсем нормално по някое време да загубим сили. Нямахме много вариативност, но аз искам да отбележа доброто включване на момчетата, които са от школата. След тяхното влизане мачът се поизравни откъм желание и тичане. Видя се стремеж да се покажат в по-добра светлина. Съвсем нормално е като нямаме толкова игрови минути, да нямаме и много ситуации, но имахме положения и за втори гол. Но няма от какво да сме недоволни от всички момчета, които взеха участие днес.

- Момчетата от школата ще пътуват ли с вас за лагера в Кипър?
- Да, ще пътуват. Моето желание е да продължат по същия начин, да слушат и да се готвят както трябва. Мисля, че имат добро футболно бъдеще.

- Каква е оценката Ви за подготовката до този момент? Изцяло в Стара Загора и в тежки условия…
- Трудни условия, но момчетата проявяват характер. Не сме пропускали тренировки. Ако обръщаме внимание на времето и се оплакваме няма да успокоим никого. Най-важното е, че се готвим по план. Проявяваме добро отношение. Аз не обичам да коментирам подготовката, защото е най-важно когато започнат мачовете. Тогава е показателно дали една подготовка е правилна или не.

- Ще кажете ли няколко думи за новото попълнение Делич?
- Въпреки много големия брой футболисти, които се предложиха, ние сме избирателни към тези, които ще дойдат в отбора. Матеас е сред тях. Един много опитен футболист с добра футболна визитка. Има характер, който бързо ще му позволи да влезе в колектива и аз разчитам много на него. Не сме приключили със селекцията и продължаваме по същия начин да търсим добри и качествени играчи, които да вдигнат нивото. Не правим селекция на всяка цена и е добре, че имаме еднакво виждане с ръководството по този въпрос. Много е важно всички да работят заедно и по този начин. Младите футболисти, които тренират, също ги броя за нови попълнения.

(beroe.bg)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн