Болниците в област Стара Загора разкриват противогрипни кабинети, ваканцията се удължава до 10 януари

STZAGORA.NET
*

Д-р Златина Нанева

В болниците на територията на област Стара Загора се разкриват допълнителни лекарски кабинети, които са разположени в спешните приемни отделения. Целта е хората със симптоми на остри респираторни заболявания и грип да бъдат отделени от пациентите с други здравословни проблеми, за да се избегне разпространението на вируси.

Здравните заведения разполагат с необходимата леглова база, за да обособят сектори за пациенти, болни от грип.

Детските градини и ясли в област Стара Загора не са спирали приема на деца, но той се извършва при строг филтър всеки ден, за да не се допусне разпространение на грипния вирус.

Ваканцията в училищата в област Стара Загора се удължава до 10 януари

Ваканцията за всички училища в област Стара Загора се удължава до 10 януари включително.

През последната седмица се задържа висока заболяемост с епидемични стойности от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) – над 330 на 10 000 души. Освен това, резултатите от изследваните проби на болни лица с ОРЗ показват наличие на циркулация на грипни щамове АH3N2, известен като Хонг Конг и АН1N1, популярен като свински грип. Щамовете са открити при 13 от общо 24 взети проби.

С цел да се прекъсне епидемичната верига в условията на грипна епидемия и неблагоприятни климатични условия с очаквани много ниски температури, РЗИ – Стара Загора предложи на Регионално управление на образованието да се удължи ваканцията на учениците до 10 януари 2017 г. включително.

Д-р ЗЛАТИНА НАНЕВА
ДИРЕКТОР на РЗИ – СТАРА ЗАГОРА
#junshare button


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн