Пристигнаха документите от Германия за транспортираните пестициди от Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов съобщи, че са пристигнали документите от Германия за получения товар от тировете с пестициди, предназначени за унищожаване.

От документите – 4 отделни листа, е видно, че в Германия са приети 4 камиона, натоварени с агрохимични отпадъци, включително остатъци от пестициди. Изпратени са от BalBok Engineering Co – София. Превозвач е Denis Gal ЕООД, Правец. Общото количество е около 57 тона. Три от тировете са били натоварени с по 17-18 тона, като всеки от тях е превозвал по 210 РЕ-варела по 110 литра и 2 еврокуба (IBCs) по 1000 литра, а четвъртият камион с товар от 6 тона е возел 80 варела по 40 литра.

Два от тировете са отпътували от България на 22 ноември и са пристигнали в Германия съответно на 1 и 2 декември. Третият е заминал на 24 ноември и е пристигнал на 5 декември, а последният, с най-малкият товар, е изпратен на 30 ноември, като е пристигнал на 12 декември.

Получателят е фирма Remondis Sava GmbH в град Брунсбютел, ул. “Остервойте” 1. Мястото е в северния край на Германия, на около 60 км северозападно от Хамбург, на десния бряг на река Елба, малко преди вливането й в Северно море. В интернет-сайта на фирмата remondis-sava.de е обявен основният й предмет на дейност – чисто и безопасно изгаряне на опасни отпадъци от цял свят с капацитет до 55 000 тона годишно.

За унищожаването на пестицидите ще бъдат получени допълнителни документи от Германия, които ще удостоверят, че това е станало, уточни областният управител.

Инсталацията за чисто изгаряне на опасни отпадъци на Remondis Sava GmbH в Брунсбютел, Германия, в която ще бъдат унищожени пестицидите

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн