Фестивалът на розата в Казанлък – Туристическо събитие №1 на България, Община Стара Загора е втора дестинация за културно-исторически туризъм в страната

STZAGORA.NET
*
Министерството на туризма раздаде първите си Годишни награди в 16 различни категории. В една от тях – “Туристическо събитие”, победител стана Фестивалът на розата в Казанлък. Наградата – статуетка на стилизирана роза – бе връчена на кмет на Казанлък Галина Стоянова от министъра на спорта Красен Кралев. Второто и третото място в категорията бяха заети от Събора на народното творчество и животновъдството в Рожен и Дефиле на младото вино – Пловдив. Призьорите се пребориха с конкуренцията на туристически събития като Сцена на вековете “Царевград Търнов” – Велико Търново и Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас.

В категорията „Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм“ призовото второ място бе присъдено на Община Стара Загора – след победителя Община Русе. На трето място е Община Пловдив.

В категория „Духът на България“ на второ място е Атракцион-пикник “Българанъ” – Казанлък, след Националния фолклорен събор “Леденик” – Враца и пред Есенния панаир на занаятите в Пловдив.

В категория “Специализиран туризъм” Екопоходът до Тракийския мегалит – “Пътят на мълчанието”, представен от Община Казанлък, бе класиран на трето място. Победител в категорията е Археологически резерват “Старинен Пловдив”.

Музеят на розата в Казанлък е трети в категория „Туристическа атракция/обект“, след Късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в Сливен и Музея на българската азбука в Плиска.

Победителите бяха определени освен с гласовете на комисиите към Министерството на туризма, и с онлайн национално гласуване.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн