Посрещнаха Старозагорския митрополит Киприан в родния му Казанлък

STZAGORA.NET
*
Негово Високопреосвещенство Киприан бе топло посрещнат от кмета на община Казанлък Галина Стоянова, председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, казанлъшки духовници, общински съветници и представители на местната власт, обикновени негови съграждани – миряни. Новият митрополит се поклони в катедралния храм „Успение Богородично” по път към Стара Загора.

От името на Казанлъшката духовна околия митрополит Киприан бе приветстван в храма от отец Петко Мотев.

Негово Високопреосвещенство се обърна към Кмета на Казанлък и всички присъстващи с думите:“Пристигам, за да изпълня Божията воля и да бъда Ваш слуга, съработник в Божията нива.“, каза той и благослови родния Казанлък и неговите жители.

„Особено сме щастливи да Ви кажем, че Казанлъшка епархия Ви очаква с много радост, с много надежда, с голямото желание да бъдете пътят, който ние ще следваме към духовното благоденствие!“ – поздрави Галина Стоянова новия Старозагорски митрополит и го увери за грижите към казанлъшките църкви да бъдат светли и приветливи за хората. Тя го призова да се моли за Казанлък, казанлъчани и българите: “Нека бъдем всички здрави, нека Бог ни наставлява да правим добри дела!“ – пожела г-жа Стоянова.

В неделя митрополит Киприан официално ще заеме своята митрополитска катедра в Стара Загора.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн