Задържаха обявен за общодържавно издирване, отклонил се от подписка

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас А., на 61 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство,с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б,ал.1 от НК – престъпление по чл.343б,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу обвиняемия Атанас А. бързо производство е установено, че същия на 14.08.2016 г. в гр. Стара Загора, в 17:40 часа, в западната градска част, е управлявал лек автомобил, марка „Пежо 406“ след употреба на алкохол. Той е бил спрян за проверка за извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата. При направения тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установено, че обв. Атанас А. е шофирал автомобила с 1,7 промила алкохол.

След като е бил привлечен в качеството на обвиняем и му била взета мярка за неотклонение „подписка“, на 18.08.2016 г. Атанас А. напуснал пределите на Република България и се укрил от наказателно преследване. Това поведение на обвиняемия наложило преобразуване на делото от бързо производство в досъдебно производство по общия ред. Обв. Атанас А. бил обявен за общодържавно издирване. На 4.12.2016 г., около 23:00 часа, той бил задържан на ГКПП – Видин Дунав мост-II при влизането си в Република България.
Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на алкохол.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обв. Атанас А. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия Атанас А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн