Баскетболният “Берое” – с важен успех в Балканската лиг

STZAGORA.NET
*
“Берое” записа изключително важен успех в Балканската лига. В шестата си среща от група А на турнира „зелено-белите“ се наложиха с 91:85 над КК Кожув. Така старозагорци имат вече четири победи в надпреварата и се утвърдиха в топ 4 на класирането на групата. Именно първите четири отбора от всяка група ще продължат във втория етап на надпреварата през 2017 г.

Точно както срещу Академик Бултекс 99 преди няколко дни, така и сега “Берое” изигра много силна първа четвърт. Въпреки че започнаха с пасив от четири точки, играчите на домакините бързо наложиха своето темпо и поведоха с двуцифрен аванс – 34:22.

В средата на втората част разликата достигна 23 точки в полза на „зелено-белите“ – 49:26. Няколко успешни стрелби от тройката на играчите на КК Кожув успяха да намалят пасива им до 11 точки малко преди почивката. Тя обаче дойде с аванс от 14 за “Берое” – 56:42.

Въпреки сериозното си изоставане след паузата гостите показаха, че нямат намерение да се примирят и само да доиграят срещата. Две последователни серии от точки им осигуриха успеха в третата част с 21:12 и пасив от само пет точки преди последните 10 минути.

Именно те се оказаха решаващи за успеха на старозагорци. „Зелено-белите“ започнаха с две успешни стрелби от тройката и до края на изпуснаха инициативата въпреки че и съперникът им демонстрира добра ефективност при стрелбата от далечно разстояние и в борбата под коша. Успех с 23:19 в тази четвърт осигури и крайната победа за “Берое”.

Следващата седмица “Берое” ще гостува на Башкими в Призрен. Нов успех ще гарантира мястото на тима в следващата фаза.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн