Заглавието от ФОБИ днес: Мюзикълът “Любов и смърт в Мулен Руж” на Националния музикален театър

STZAGORA.NET
*
В програмата на Фестивала на оперното и балетното изкуство на 29 ноември от 19 часа на сцената на Операта в Стара Загора гостува Националният музикален театър със спектакъла „Любов и смърт в Мулен Руж“. Премиерата бе на 27 май тази година.

Музикалният театър реализира нелеката задача да създаде мюзикъл по мотиви от безсмъртната творба на Александър Дюма-син “Дамата с камелиите”. Действието е пренесено в романтичните времена по създаването на прочутото парижко кабаре Мулен Руж, с неудържимите танцьорки на Кан-кан, строежа на уникалната Айфеловата кула и раждането на невероятните картини на импресионистите. Пълната картина на бохемската атмосфера, царяща в кабаре Мулен Руж, на фона на която се развива невъзможната любов между куртизанката и поета, ще бъде пресъздадена от артистите на театъра.

Авторският сценарий и режисурата са на Бойко Илиев, поставил с голям успех на наша сцена и други мюзикъли – “Исус Христос – Суперзвезда”, “Зоро”, “Чикаго”. Този сценарий и драматургията, заложени в концепцията на режисьора, е по идеи от произведения на Александър Дюма-син, Баз Лурман и Самуел Бекет. В музиката са вплетени хитове на Франк Синатра, Кристина Агилера, Мадона, Боно, Бийтълс, Куин, Верди, Андрю Лойд Уебър, Офенбах, както и авторска музика на талантливия млад пианист и аранжор Георги Милтиядов по проект на диригента Левон Манукян.

Хореографията и танците са на Марлена Тодорова, с асистент Светослав Владимиров. В този мюзикъл танцът Кан-кан е органично вплетен в съдбата на героите и събитията, заложени в драматургията на произведението. В оперетния театър Кан-кан е жанров танц, с характерните пищни костюми и блестящо изпълнение на балета на Музикален театър, но в този спектакъл ще го видим по-акробатичен, по-еротичен, по-екстравагантен, провокативен и по-пищен от всякога.

С този амбициозен проект мюзикълът се връща в неговата голяма драматургична форма отново на наша сцена и възражда традицията на съвременните бляскави спектакли в афиша на Музикалния театър.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн