В Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм участва председателят на Общинския съвет Емил Христов

STZAGORA.NET
*
Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов присъства на откриването на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм. В работната програма на конгреса участие вземат и ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова и директорът на Регионалния исторически музей в града Петър Калчев.

Едно от най-значимите събития в календара на Световната организация по туризъм (СОТ) се провежда в София, в периода 29 ноември – 1 декември. Форумът е организиран от Министерството на туризма, съвместно със СОТ.

Веднага след официалното откриване на мащабното събитие, на което присъства и премиерът в оставка Бойко Борисов, приветствие към гостите на конгреса отправи генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. Свое видео послание до участниците в срещата изпрати Кармену Велла, еврокомисар по околна среда, морско дело и рибарство.

В среща-разговор на високо равнище се включиха бивши и настоящи министри, както и генерални и главни секретари, от културно-туристическия ресор на България, Кения, Ирак, Гърция, Испания, Азербайджан, Малта, Пакистан, Румъния, Турция и други. Как да бъде вдъхнат живот на световните цивилизации чрез устойчив туризъм дискутираха още и Нейно Кралско Височество Принцеса Дана Фирас, Президент на „Петра Нешънъл“, Йордания, както и Негово Величество Цар Симеон Втори, бивш министър-председател на България. Всеки един от представителите имаше възможността да сподели опита на страната си и да изложи своите предложения по темата за устойчив и модерен туризъм.

Във форума участват над 100 чуждестранни делегати, сред които не само министри и заместник-министри на туризма и културата, но и ръководители на туристически администрации и други.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн