Продължава мониторингът на МВР и НАП на пазара в Димитровград

STZAGORA.NET
*
Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП;
Иззети са 6 500 фалшиви артикула, проверени са 146 търговски обекта

*
Продължава мониторингът на движението на стоки на общинския пазар в Димитровград. В акцията участват служители на ГД “Борба с организираната престъпност“, Икономическа полиция, експерти от НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и Комисия за защита на потребителите. Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

От стартирането на засилените проверки до момента са инспектирани 146 търговски обекта, иззети са около 6500 артикула – дънки, тениски, колани, обозначени със защитени търговски марки без разрешението на правопритежателя. Образувани са 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК.

Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения – четири за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство.

Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат до пълна инвентаризация на опериращите там търговци.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн