Стартира платформата за предоставяне на лични автомобили под наем CarAmigo

STZAGORA.NET
*
Първата услугата за споделено ползване на автомобили вече официално се предлага в България!

CarAmigo e българо-белгийски стартъп, който свързва собствениците на автомобили с хората, които имат нужда от кола за определен период от време. Платформата вече оперира в няколко европейски държави, а само за едно тримесечие в българската секция са регистрирани около 300 частни автомобила, които вече могат да бъдат наемани на CarAmigo.co.

Броят на автомобилите на глава от населението в България расте, а обикновено използваме колите си само в 5% от времето. Притежаването е все по-скъпо удоволствие заради съпътстващите застраховки, данъци, винетки и такси за паркиране. Без дори да става дума за задръстванията, липсата на паркоместа и все по-плашещите класации, в които София е европейската столица с най-замърсен въздух…

CarAmigo предлага алтернатива на всичко това! Компанията базира бизнес модела си върху принципите на икономиката на споделянето, според които собствеността води до загуба на ресурси, докато споделените блага спестяват пари и превръщат разходите в активи.

Освен благотворното влияние върху личните финанси и околната среда, CarAmigo осигурява удобството да наемеш автомобил от приятел, или от удобна локация.

Разбира се, сделките между потребителите са защитени от цялостна система от предпазни мерки, разделена в три основни компонента:

1. Застраховане – всеки автомобил в CarAmigo получава автокаско за периода на споделяне на превозното средство, осигурено от „Групама Застраховане“ ЕАД

2. Пътна помощ – при повреда на пътя влиза в сила безплатна денонощна пътна помощ в партньорство с „Групама Застраховане“ ЕАД .

3. Сигурност:
• CarAmigo проверява профила на всеки потребител и всеки автомобил при регистрация.
• При всяко наемане потребителите са оценявани чрез точкова система от 1 до 5. Всеки потребител (наемател и наемодател) задължително оставя коментар за извършената услуга. Рейтинговата система гарантира дългосрочно коректното потребление на услугите чрез платформата.
• CarAmigo работи със сигурни плащания

Как работи CarAmigo:

• Иван е собственик на автомобил. Деси няма автомобил.
• Иван регистрира безплатно колата си в платформата за споделяне на автомобили между частни лица CarAmigo.co и сам определя цената й.
• Деси се нуждаете от кола за няколко дни.
• Тя започва да търси в платформата автомобил, който най-много подхожда на нейните нужди (това е колата на Иван!). Деси изпраща заявка за резервация към Иван, който може да я приеме, но може и да я отхвърли.
• Иван приема резервацията. Двамата се срещат в уречения предварително ден за предаване на ключовете и последна проверка (състояние на автомобила, документи на превозното средство, документи за самоличност и т.н.)
• Готови за път! Колата на Иван е защитена със застраховка и денонощна пътна помощ за целия период на наем.

Кратко видео, което представя как работи платформата:
https://www.youtube.com/watch?v=_O0G_g_ec90

За собственик:
https://www.youtube.com/watch?v=HnHEK6LR30E

За наемател:
https://www.youtube.com/watch?v=6w6qBC652nM

Ще откриете CarAmigo на:
www.caramigo.co
https://www.facebook.com/CarAmigoBG
https://twitter.com/CarAmigoBG

Пълна информация за платформата и международното й развитие: https://drive.google.com/folderview?id=0B3HjIKm5qXMxamtnNm9rVVU0VXM
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн