Партиите от Реформаторския блок призоваха симпатизантите си да гласуват за десния кандидат-президент Цецка Цачева

STZAGORA.NET
*
На знаковата за България дата 10 ноември регионални лидери на партиите от Реформаторския блок в Стара Загора призоваха своите членове и симпатизанти да гласуват на президентския балотаж в неделя “с дясната ръка” в полза на кандидат-президента на ПП ГЕРБ Цецка Цачева.

В пресконференцията, водена от областния лидер на Движение България на гражданите Калоян Петров, участваха още Румен Ройдев – общински съветник от СДС, Милко Чанков – областен лидер на БЗНС, Георги Димитров – областен лидер на Българска нова демокрация (БНД) и Румен Димитров – общински председател на ДСБ и общински съветник.

“Подкрепата ни за кандидата вдясно – на партия ГЕРБ, която, както и ние, е член на Европейската народна партия, обаче няма да бъде безрезервна. Нашите условия са коалиционната политика и на местно ниво да бъде такава, каквато е договорена в началото и каквато е на национално ниво. Освен това искам да напомня за отвореното писмо на г-н Трайчо Трайков и на Реформаторския блок, в което ние отправихме 9 въпроса към г-жа Цачева. Много е важно как ГЕРБ и тя ще отговорят на тези въпроси. Техният смисъл е причината Реформаторският блок да влезе в управлението през 2014 г.” – заяви Калоян Петров.

Той допълни, че и на тези избори Реформаторският блок е доказал със спечелените 225 хиляди гласа, че е жизнен проект. Нещо повече, готви се ново споразумение между партиите в РБ, с което за членство в него ще бъдат поканени и други политически партии, организации и отделни личности. Една от тези партии ще бъде Българска нова демокрация с председател доц. Борислав Великов и зам.-председател доц.д-р Атанас Щерев, бивш народен представител от Стара Загора.

“За нас в Стара Загора не е важно дали ще имаме един, двама или трима лидери. Това, което разбрахме, че е важно и след тези избори, е, че обединени сме най-силни. Запазихме електоралната си тежест от Местните избори през 2015 г. и считаме, че трябва да продължим да работим за нашите избиратели, щом те продължават да ни вярват, и да увеличим тази подкрепа” – заяви Калоян Петров.

“Мисля, че е абсурдно да се помисли, че някой от нашите членове, симпатизанти и избиратели ще посегне към бюлетината на ген. Радев – заяви на свой ред лидерът на ДСБ в Стара Загора Румен Димитров.

Ръководителите на местните структури на партиите от Реформаторския блок акцентираха на разбирането, че начинът, по който българският избирател гласува, се влияе пряко от икономически растеж и ръста на жизнения стандарт в страната. Проблемите на напредъка все по-трудно могат да бъдат компенсирани с придобивки от еврофондовете, които вече са калкулирани при формирането на електоралните нагласи през последните години.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн