Зам.-кметът Красимира Чахова участва в Световното за ветерани в Австралия

STZAGORA.NET
*
Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова се класира 7-ма сред 15-те финалистки на 2000 м стипълчейз по време на 22-рото Световно първенство по лека атлетика за ветерани в Пърт, Австралия. Победителка в бягането е шампионката от миналото световно първенство в Лион, испанката Мария Долорес Хименес.

Чахова успява да финишира въпреки контузия в ахилеса и краткото време за аклиматизация на континента. „Поради различни причини и обстоятелства не винаги можем да бъдем сред победителите, по важното е в трудните моменти всеки един от нас да побеждава сам себе си, което само по себе си е голям успех“ – коментира лекоатлетката ветеранка.

За Красимира Чахова това е седмо поредно участие в световно първенство. От първото през 2005 г. в Сан Себастиян, Испания, до момента има завоювани сребърен и бронзов медал, две пети места, едно шесто и две седми места.

На 22-рото Световно първенство в Пърт, Австралия, стартираха 4026 атлети, от които 1439 жени и 2587 мъже, от 91 държави. Поставени бяха 19 световни рекорда, сред които на 90-годишната Елена Паду, на 5 и 10 км спортно ходене, съответно с постижения 44:28:33 сек. и 1:31:21 сек.

Следващото световно първенство по лека атлетика за ветерани е в Малага, Испания. А след седмица, на 16.11.2016 г., зам.-кметът Красимира Чахова ще участва в официалната церемония в Брюксел, на която Стара Загора ще бъде обявена за Европейски град на спорта за 2017 година.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн