Старозагорската опера и фондация „Орлин Анастасов“ в съвместен проект

STZAGORA.NET
*
Фондация „Орлин Анастасов“ и Старозагорската опера стартират съвместен проект със спектакъла „Кармен“, който ще се състои на 9 ноември, от 19 часа, в зала Колодрум в Пловдив. В него ще участва световноизвестният бас и президент на фондацията Орлин Анастасов, заедно със солистите, хора и оркестъра на Държавна опера Стара Загора.

Кармен ще бъде звездата от сцените на Ла Скала и Метрополитън опера Анита Рачвелишвили. Тя приема участието в мащабния проект, въпреки че за три години напред има само 3 свободни дни. Рачвелишвили е отменила концерт в Русия, за да гостува в нашата страна. Мецосопраното е първото голямо име, което ще плени с певческия си талант меломаните. На сцената тя ще си партнира със сънародника си – грузинеца Михаил Шишаберидзе, Венцислав Анастасов и Йоана Железчева, солисти, балета и оркестъра на Старозагорската опера, детско-юношеската студия “Маргаритки” и прабългарската школа за оцеляване “Бага-тур”. Мегапродукцията, с режисьор Огнян Драганов, ще бъде с ефектни костюми, мащабен декор, мултимедия, а във финалните сцени тореадорите ще влязат на коне в Колодрума. Сред тях ще бъде и Ескамилио, в ролята Венцислав Анастасов, брат на Орлин.

Диригент на продукцията е Вилиана Вълчева, която по думите на Анастасов, е един от най-добрите оперни диригенти в България. Идеята му е чрез фондацията да доведе у нас през тази и следващата година много световноизвестни оперни солисти.

Заради удобствата на публиката многофункционалната зала в Пловдив ще бъде тотално прекроена. Предвидени са места само за 2000 души. Всички те ще са разположени амфитеатрално фронтално срещу сцената и така зрителите ще имат нормална видимост. Билети за продукцията се продават и на касите на Държавна опера-Стара Загора.

До края на годината Фондация „Орлин Анастасов“ организира и концерт на италианския квартет Incanto и Орлин Горанов на 19 ноември, от 19.00 часа, на сцената на Опера Стара Загора. Четирите дипломирани оперни певици са заедно от 2009 г., първоначално като членове на ансамбъл Divаs до май 2013 г. Имат концерти в най-големите зали, на над 50 държави по света и имат богат репертоар от вечните мелодии от италианската оперна и филмова класика и поп музика в един елегантен и модерен стил.

Фондация „Орлин Анастасов“ планира и за следващата година у нас спектакли на оперите „Селска чест“ и „Палячи“, „Дон Карлос“ и „Риголето“, а гостуващите звезди ще правят майсторски класове за наши млади изпълнители. „През лятото фондацията ще организира и Летен оперен фестивал в чужбина. Прослушването за участие в него ще бъде на 4 март в Музикалната консерватория“ – уточни на пресконференция Орлин Анастасов.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн