Активността в Стара Загора и региона наближи 50% три часа преди края на изборния ден

STZAGORA.NET
*
Към 17 часа в 487-те изборни секции на Старозагорския избирателен район за президент и вицепрезидент са гласували 143 476 избиратели от общо 300 629, или 47.7%. Мнение по въпросите от Националния референдум са фиксирали 128 306 избиратели, или 42.7% от правоимащите.

В община Стара Загора броят на гласувалите във вота за президент към 17.00 ч. е 68 141, или 46,97 на сто от гласоподавателите. В националния референдум към този час са участвали 61 304 гласоподаватели, или 42,25 на сто от техния брой.

През целия ден на изборите пълно спокойствие цари в 6-те изборни секции в ромския квартал “Лозенец” в Стара Загора (от 132-ра до 137-ма включително). От секционните комисии там към РИК са отправени само два въпроса, и то уместни, отбеляза Теодора Крумова.

По споменатия в някои медии казус относно липсата на избирателна секция в една от почивните станции в Павел баня – база за рехабилитация и отдих към Министерството на труда, от РИК коментираха, че днес никой от курортния град не е съобщил за подобен проблем. Още през лятото е бил направен опит от кмета на общината там да бъде назначена секционна комисия, но директорът на базата категорично е отказал с мотива, че това е хотел, а не лечебно заведение.

Председателят на РИК Теодора Крумова съобщи и че от Дома на инвалида са постъпили няколко телефонни сигнала от живеещи там, че функционер на една от политическите сили е обикалял стаите на дома, като е извършвал агитационна дейност.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн