Цецка Цачева на среща с шефове на фирми в Казанлък: Ще настоявам да има равни условия за едрия и средния бизнес

STZAGORA.NET
*
Като президент и вицепрезидент на България с Пламен Манушев ще настояваме за равни условия за развитие на едрия и средния бизнес – това е наш приоритет. Важен фактор за бизнеса е политическата стабилност. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с представители на местния бизнес в Казанлък. Тя подчерта, че когато политиците спорят, държавата влиза във въртележка на служебни правителства и несигурност. Според Цачева това влияе неблагоприятно на всички граждани и бизнесът го усеща най-силно.

Кандидатът на ГЕРБ за президент посочи, че сивият сектор силно притеснява развитието на бизнеса. „Новият Закон за обществените поръчки е силна гаранция за равнопоставеност. Вярвам, че новите заложени механизми за контрол ще доведат до преодоляване на корупционните схеми. Когато се вижда от всички, че държавата си е на мястото, тогава и представителите на бизнеса не си помислят да заобикалят закона“, обясни Цецка Цачева.

Като свои приоритети Цачева определи създаването на благоприятни условия за бизнеса и благоприятна данъчна среда. „Трябва да има справедливост и работеща съдебна система. При срещите, които съм провеждала с чуждестранни представители, те винаги са се интересували има ли законови гаранции при търговски спорове, има ли ясни правилата при подобен съдебен процес. Това е важно за инвеститорите. Никой не ни вярваше, че ще направим законодателни промени, които ще доведат до една по-справедлива и работеща съдебна система. Направихме го и към онзи момент това бяха максимално възможните промени. Като президент ще настоявам за продължаване на съдебната реформа, защото това е важно както за българските граждани, така и за инвеститорите“, подчерта Цецка Цачева.

По думите й, България трябва да продължи да се възползва по най-добрия начин от членството си в ЕС и НАТО. „Имаме доверието на нашите европейски партньори, които признават, че пазим добре външната европейска граница“, обясни още Цачева.

Според кандидата на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев Казанлък е много необикновен град, защото е един от малкото градове, които е запазил индустрията си. Тук е и завод “Арсенал” – най-големият работодател в България. “Политическата стабилност е най-важният фактор за развитие на бизнеса, за стабилни доходи и привличане на инвестиции” – подчерта вицеадмирал Манушев. Той обясни важността на избора на президент и вицепрезидент с това, “да не загубим посоката, в която вървим”. “Посоката на България е заложена на карта – заяви Пламен Манушев. – Опитват се да променят посоката на държавата. А тя е европейското ни развитие. Това в никакъв случай не трябва да го допуснем. Това е исторически избор за България – да сме заедно с всички демократични страни. Убеден съм, че вбъдеще дори повечето от държавите, с които днес имаме противоречия, ще бъдат също заедно с нас – каза той. – Другото, което е заложено на карта, това е стабилността на държавата. По всякакъв начин опитват да я дестабилизират. Някои са тръгнали като на бой последен. По такъв начин се води и предизборната кампания”.

На срещата присъстваха още и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, кметът на Казанлък Галина Стоянова и народният представител Нено Влайков.

„Политическата стабилност е важна за развитието на бизнеса. Стабилното българско правителство, което имаме в момента, води до просперитет за всички сектори. За да продължи да се подобрява средата за живеене и инвестиции във всички български общини, е важно на 6-ти ноември да изберем стабилността с номер 17 в бюлетината за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев“, подчерта Цветан Цветанов пред представители на бизнеса в Казанлък. „Политиците трябва да работят за хората. Всеки може да си направи сметка за последствията от „експеримента Орешарски“. Завещаха ни дефицит и нестабилност. Дефицитът, който се предвижда за догодина, е 1,4%. Националната програма зае енергийна ефективност работи в интерес на хората и на бизнеса. Затова премиерът Бойко Борисов пое ангажимент, че догодина ще бъдат отпуснати 1 милиард лева за продължаването й, което няма да е за сметка на дефицита“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обясни, че е видимо за всички, че кметът на Казанлък Галина Стоянова работи за развитието на Казанлък. „Цялата община се променя. Това е силата на ГЕРБ – ние сме силен екип с можещи хора. Всичко, което се говори от опонентите ни за бежанските лагери, и въпросите, които се задават в Казанлък за това, генерират единствено напрежение. Нека напомня, че през 2013 г. при правителството именно на Пламен Орешарски се обсъждаше тук да има бежански център до вододайната зона на града. Тогава, благодарение на обществеността, на кмета Галина Стоянова и на нашата подкрепа, това не се случи“, подчерта той.

„През последните години Казанлък придоби нов облик, благодарение на вниманието, което получаваме от правителството на Бойко Борисов. Благодарение на контактите с хората, които работят за развитието на нашия град. Те поставиха Казанлък на картата на България“ , каза кметът Галина Стоянова

Според председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цецка Цачева е носител на единението, защото тя е доказала, че умее да отстоява каузи. „Цецка Цачева доказа, че е обединител на нацията като председател на парламента. Тя винаги е успявала да обедини парламентарните групи и те да вървят в една посока, когато е необходимо. Вицеадмирал Пламен Манушев е истински патриот – той ще бъде нейната силна подкрепа“, посочи още Цветан Цветанов.

#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн