ПП ГЕРБ – Стара Загора с дарение за поставяне на барелеф на Захарий Стоянов в село Люляк

STZAGORA.NET
*
Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Стара Загора се включи с дарение за изработването и поставянето на паметна плоча на Захарий Стоянов в село Люляк. Жителите на селото се преклониха пред историко-социалното дело на Стоянов, който по времето на Старозагорското въстание е преминал през Нова махала, днес село Люляк. В своя труд „Записки по българските въстания“ подробно е разказал за срещата си с хората от селото. С поставянето на барелефа, жителите на Люляк изразиха благодарността си към завещанието на учителя, поета и революционер.

„Радвам се, че мога да бъда днес тук с вас. Срещите с истинските българи ме карат да вярвам, че страната ни няма да се изгуби! Благодаря на всички, които пазят българското и се грижат то да се съхранява. Въпреки трудните дни, които сме имали като народ, ние сме оцелели, защото сме били единни, защото сме били заедно“, каза по време на откриването на паметната плоча общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов. „В Стара Загора имаме точно това – пример за екипна работа, ето затова вървим към развитие. Недоверието, разделението не носят нищо добро на никого“, допълни Христов. Той поздрави кметския наместник на населеното място Иван Ковачев, както и членовете на инициативния комитет за поставянето на монумента, за решението да запазят по този достоен начин историческата памет.

Подбалканското село Люляк отпразнува и храмовия си празник с освещаване на три нови икони за местната църква „Св. Петка“.

На празника присъстваха още общинският съветник от ПП ГЕРБ Николай Николов, председателят на ТД „Одринска епопея“ Петра Мечева, скулпторът на барелефа Никола Джамбазов, дарители и десетки жители и гости на населеното място.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн