Областният управител Георги Ранов се срещна с кметовете на Чирпан и Братя Даскалови

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов бе днес на работно посещение в Братя Даскалови и в Чирпан. Той се срещна с кметовете на двете общини – Иван Танев и Кичка Петкова.

Г-н Танев уведоми инж. Ранов за проектите, които в момента се реализират в община Братя Даскалови. Той каза, че предстоят ремонти на ВиК мрежата в 4 села, а също и на улични платна. Кметът обясни, че от голямо значение за бъдещото развитие на района ще е изграждането на пътния възел при Плодовитово, който ще свързва с автомагистрала „Тракия” три общини – Първомай, Брезово и Братя Даскалови. МРРБ вече е обявило, че проектът е приоритетен и ще стартира в най-близко време.

В Чирпан инж. Ранов обсъди с г-жа Петкова възможностите за партньорство между държавната и местната власт. Кметицата обясни, че сградата на бившия дом за деца и юноши в града е изоставена от 25 години и вече е почти напълно разрушена. Тя и теренът под нея са държавна собственост. Г-жа Петкова заяви, че би било добре да бъдат прехвърлени на Общината, която да кандидатства с проект за облагородяването на терена.

Част от археологическия обект Карасура също е върху терен – държавна собственост. Областният управител каза, че ще извърши проверка на всички налични документи за обекта. Там също може да се обмисли прехвърляне на собствеността на Община Чирпан и чрез кандидатстване по проекти да бъдат създадени условия за продължаване на археологическите разкопки и превръщането на обекта в по-атрактивна туристическа дестинация.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн