Търговци на панаира “пропускат” издаването на фискален бон

STZAGORA.NET
*
Информация от НАП – Стара Загора:

На традиционния есенен панаир търговци смело „пропускат“ издаването на касови бележки, на места липсват и фискални устройства. Констатацията е в резултат на извършените проверки от инспекторите на НАП през почивните дни. След проверени 25 търговски обекта и развлекателни съоръжения, при 11 от тях не е издаден фискален бон или е липсвал касов апарат, а при един е установена разлика в касовата наличност. На проверените търговци и физически лица са съставени актове за нарушения.

Напомняме, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридическите лица, укриващи обороти, може да се стигне до 10 000 лв. и до запечатване на търговския обект.

Апелираме гражданите и гостите на Стара Загора да бъдат внимателни при заплащането на различни развлекателни услуги и други, а при необходимост да сигнализират на тел. 0700 18 700.

Обръщаме внимание, че при извършване на проверки служителите на Агенцията по приходите винаги се легитимират със служебната си карта. Инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой. Дължимите глоби се превеждат по банков път към бюджета.

Всеки гражданин може да сигнализира на информационния телефон 0700 18 700 за данъчни и осигурителни нарушения, включително и неиздаване на касови бележки, на цената на градски разговор от цялата страна. Сигнали могат да бъдат подадени и на място в офисите ни в Стара Загора и Казанлък в писмен вид или по пощата. Анонимността на жалбоподателите е гарантирана.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн