Топ-фотографка посвети изложба на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
30 цветни постера с размери 50х70 см, с уловени мигове от улиците и парковете на Стара Загора под наслов „Стара Загора – красива и млада“ подреди във фоайето на регионалната библиотека „Захарий Княжески“ фотодокументалистката Жейна Желева.

Това е третата й самостоятелна изложба за последните 10 години, в които е щатен фотограф при общинската администрация.

Експозицията се открива в самото навечерие на Празника на Стара Загора 5 октомври и ще остане притежание на културния институт, където се пазят и работите й от първата изложба.

За да поздравят русокосата майсторка на обектива се събраха десетки нейни приятели и почитатели.Сред тях бяха бившият, два мандата градоначалник д-р Евгений Желев, настоящият председател на местния парламент Емил Христов и ресорният замкмет по въпросите на културата и образованието Иванка Сотирова.

Преди да започне работа в администрацията, Жейна Желева има и няколкогодишен стаж като репортер в някогашното регионално издание на вестник „Труд“.

Нейни фотоси са намерили място по страниците на най-реномираните периодични и специализирани за туризъм печатни издания.

Христо ХРИСТОВ, “Монитор”
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн