Старозагорци посетиха над 50 културни събития в Нощ на изкуствата 2016 г.

STZAGORA.NET
*
„Искам да благодаря на Клуба за български народни танци „Тракийци“. Те придадоха едно празнично настроение на откриването на XI-тото издание на Нощта на изкуствата в Стара Загора. За поредна година оттук – от Регионалния исторически музей, даваме старт на десетки инициативи, които са включени в богатата програма на събитието, организирано от Община Стара Загора и всички културни институти в града.“ Това каза снощи при откриването на мащабното мероприятие зам.-кметът Иванка Сотирова. „Всички възможни сцени са изпълнени със събития. Обиколете града, вижте живота му. Нека си пожелаем, в навечерието на Празника на Стара Загора, да се радваме на добрите дела и да се стремим всичко това да се случва“ – допълни тя.

„С радост ви приветствам и тази година в Регионалния исторически музей, където е показана част от хилядолетната история на нашия град и това, което са сътворили и съхранили нашите прадеди“, каза директорът на РИМ Петър Калчев по време на тържественото откриване. Зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова разгледа изложбите „Могъществото на тракийските владетели – изгубено и намерено съкровище от гробницата до село Дълбоки“ и „120 години от избирането на Митрополит Методий Кусев за старозагорски митрополит“, които са експонирани в музея.

Програмата продължи с концерт на Военния духов оркестър, който озвучи Лапидариума, където час по-късно бе представена и комедийната постановка на Държавна опера – Стара Загора „Слугинята господарка“.

Над 50 различни събития зарадваха посетителите на Нощта на изкуствата 2016 г., а традиционното събитие за града се случи едновременно на 22 локации, предлагащи културни мероприятия, от 19.00 часа до полунощ. И тази година хиляди старозагорци и гости на града се включиха в мащабната инициатива, която отвори вратите на театри, музеи, галерии и алтернативни културни пространства.

#gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн