Лидерът на БСП Валентина Бонева пита: Какво се случва с откритата преди 7 години Индустриална зона „Еленино”?

STZAGORA.NET
*
Ако бъде изградена индустриална зона на терените на „Летище Стара Загора” ЕАД какво се случва с откритата преди 7 години Индустриална зона „Еленино”, в изграждането на която бяха инвестирани близо 2 млн. лв. Този логичен въпрос задава на кмета на община Стара Загора общинският съветник от „БСП лява България – за Стара Загора” и лидер на левицата Валентина Бонева.

В Питането си тя припомня думите на министъра на икономиката Божидар Лукарски, казани наскоро в парламента, че „настоящите усилия на министерството са насочени към възможността за изграждане на индустриално-икономическа зона по подобие на икономическата зона „София-Божурище”, където да бъдат привлечени инвеститори, които да подпомогнат социално-икономическото развитие на региона”.

Общинският съветник на левицата очаква кметът Живко Тодоров да отговори на утрешната сесия наясно ли е ръководството на Общината с намеренията на министерството и на какъв етап е реализацията на идеята.

По думите на Бонева създаването на индустриална зона с подкрепата и прякото участие на държавата е може би добра стъпка за заетост на жителите на Стара Загора, защото най-тежкият проблем за хората е намирането на работа и доброто заплащане. „В същото време виждаме, че нито на централно равнище, нито в общината управляващата коалиция предприема конкретни решения в тази посока. Направено ли е нещо до момента от Министерството на икономиката и общината или това ще е поредното обявено и нереализирано намерение, както в с. Еленино”, коментира лидерът на БСП в Стара Загора.

„Бурени покриват днес 206-те декара общинска земя край старозагорското село Еленино, обявени от управлението на ГЕРБ в края на 2009 г. за новата индустриална зона на Стара Загора. Изграждането й бе финансирано с близо 2 млн. лева по програма ФАР. Липсата на дългосрочна политика е еквивалент на безотговорност”, считат социалистите.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн