Кметът Живко Тодоров връчи почетен плакет и флага на Стара Загора на олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева от СКЛА “Берое”

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи почетен плакет, флага на Стара Загора и букет цветя на олимпийската вицешампионка в скока на височина от Рио де Жанейро Мирела Демирева, член на Спортния клуб по лека атлетика “Берое”. В срещата участваха президентът на СКЛА “Берое” Иван Колев и членът на УС на клуба Емилия Драгиева, зам.-кметът Красимира Чахова и майката на Мирела – Валя Демирева, изтъкната наша състезателка от близкото минало и настоящ треньор по лека атлетика.

Целта на тази среща е да покажем, че нашият лекоатлетически клуб има сериозни резултати, плод на сериозна работа, и че имаме спортисти, с които можем да се гордеем, пример за подрастващото поколение. В Рио ни впечатли начинът, по който тя се справи със сериозната конкуренция и нейната борбеност, плод на дълги тренировки. Пожелавам й да постигне още по-впечатляващи резултати занапред, с които България да се гордее” – каза Живко Тодоров в приветствието си към Мирела Демирева. Кметът благодари на Иван Колев, който, по думите му, от години поддържа леката атлетика в Стара Загора. “В днешно време са малко хората от бизнеса, които осъзнават освен своя личен ангажимент към семейството и близките си, и своя обществен ангажимент” – отбеляза Живко Тодоров.

През идната 2017 г. Община Стара Загора ще съдейства за направата заедно със СКЛА “Берое” на подгряваща лекоатлетическа писта на третия терен над стадион “Берое”, под закритата зала, каза още кметът.

“Щастлива съм, че съм част от един от най-динамичните и иновативни клубове по лека атлетика в България – “Берое” – каза в отговор Мирела Демирева. – Той показва бъдещето в леката атлетика и начина, по който трябва да се развиват клубовете у нас. Смятам, че спортната инфраструктура, която има Стара Загора, е подходяща за организирането на международни лагери, семинари и обмяна на опит, както се прави в целия свят.”

“Благодарение и на Мирела Демирева СКЛА “Берое” тази година е вече клуб №1 в България по сбора от точките, спечелени от нашите състезатели в националните и международни състезания – каза от своя страна президентът му Иван Колев. – Седма година вече сме заедно с екипа, с който се нагърбихме да помагаме на леката атлетика и това вече дава своите резултати.” Иван Колев благодари за всестранното съдействие на Община Стара Загора и на кмета за постоянното съдействиеза развитието на леката атлетика в града. “Последното нещо, което ни остана за завършване на цялата база, е настилката вътре в покритата писта, която от миналата зима вече се отоплява и предоставя добри условия за тренировки. Когато и това стане факт, ще можем да предоставяме условия за провеждането тук и на международни лагери, каквито е имало в миналото” – каза той, като напомни, че Стара Загора напълно заслужено е избрана за Европейска столица на спорта ’2017 г. Следващата година под липите ще се проведе и гала-вечер на балканските федерации по лека атлетика, а през 2018 Стара Загора отново ще е домакин на Балканиадата по лека атлетика.

Срещата завърши с въпроси от страна на медиите, в отговор на които Мирела Демирева сподели, че в плановете й влиза преодоляване в скоро време на психологическата височина от 200 см, а в бъдеще – защо не и атака на световния рекорд на Стефка Костадинова от 209 см, поставен преди 29 години в Рим.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн