В село Лозен отбелязаха с възстановка и литургия годишнина от боевете през Първата световна война

STZAGORA.NET
*
Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов бе гост на възпоменателно тържество в село Лозен, по повод 30 години от откриването на Паметника на загиналите в Първата световна война и 100 години от включването на България в боевете през 1916 година.

В присъствието на десетки жители и гости на старозагорското село, както и родственици на участниците във войната, бе отслужена Заупокойна литургия пред монумента. От НД „Традиция“ представиха възстановка на събития, свързани с годишнините – майки и невести изпращат на фронта своите синове и съпрузи, стрелба в боя, гръмна и оръдие.

Кметският наместник Румяна Русенова изказа благодарност към кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и целия му екип за подкрепата.

Гости на възпоменателното тържество по повод двете годишнини бяха още и проф. Иван Въшин, ректор на Тракийския университет, кметове и читалищни ръководства на съседни села, представители на Втора Тунджанска механизирана бригада и Община Стара Загора.

#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн