Откриха паметна плоча и площад на името на Иван Абаджиев в с.Овощник

STZAGORA.NET
*
От името на Община Казанлък заместник-кметът Михаил Михайлов уважи официалното откриване на барелефа и кръщаването на площада в с.Овощник в памет на изявения общественик.

Кметът на село Овощник Иван Колев припомни заслугите на Иван Абаджиев – голямата му подкрепа за облагородяването на родното селище през 70-те години, с ремонт и изграждане на всички най-важни обществени сгради. Иван Колев благодари за решението на Общински съвет в Казанлък и на ръководството на Община Казанлък да подкрепи предложението на инициативния комитет от жители на с.Овощник и членове на политически клуб „Единство“ за почит към дейния политик за всеотдайния му принос към живота на местните хора. Кметът на Овощник определи гласуването и реакцията на местния парламент на Казанлък като бързи и адекватни, за да се помнят и почитат заслугите на Иван Абаджиев от поколенията.

Барелефът на едноименния площад е направен изцяло със средства от дарения. Кръщаването на площада и откриването на паметната плоча на името на Иван Абаджиев стават в годината, когато се навършват 10 години от смъртта му.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн