79-годишна метна 20 хиляди лева през балкона на измамници в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 20 септември във Второ РУ – Стара Загора се е явила 79-годишна жена, която заявила, че на 12 септември е получила обаждане от непознат мъж, който я е заплашил и поискал пари. Впоследствие получила друго обаждане от мъж, който се е представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на измамници. Потърпевшата събрала сумата от 20 000 лева и ги хвърлила през балкона на апартамента си. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 септември в РУ – Казанлък е получен сигнал от 73-годишна жена, че е станала жертва на телефонна измама. При проведена беседа с нея е установено, че за времето от 13.45 ч. на 20 септември до около 15.30 ч. на същата дата жената многократно е била търсена по домашния си телефон от непознато лице от мъжки пол, което се представило за полицейски служител. Мнимият полицай я е въвел в заблуждение, че предстои да стане жертва на телефонна измама. С цел залавяне на измамниците жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 2400 лева и две златни обеци. По случая е образувано досъдебно производство.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн