Стара Загора отбелязва Европейската седмица на мобилността

STZAGORA.NET
*
Тази година информационната кампания “Европейска седмица на мобилността” се организира в Стара Загора в партньорство между информационен център Европа Директно Стара Загора, община Стара Загора, Mall Galleria Стара Загора, Център за наука, култура и изкуство Стара Загора, велоклуб “Зарата”, Български младежки Червен кръст-Стара Загорa и дирекция “Пътна полиция” с посланието за разумно придвижване – с велосипед, пеша и с градски и споделен транспорт. Това е прекият път към по-чист въздух в града, по-здрави хора и по-силна икономика.

На 20 септември (вторник) ще стартираме комбинирано пешеходнио и велошествие, което ще бъде поведено от заместник-кметa на община Стара Загора, госпожа Красимира Чахова. Сборен пункт за тръгване са площадките за бадминтон на парк Аязмото, където преди началото на прехода ще има кратка демонстрация от представители на велоклуб “Зарата” и инструкции за пътна безопасност от представители на дирекция “Пътна полиция”. Шествието ще завърши в Mall Galleria, където ще можете да се насладите на организирана програма и занимания. За всички участващи са предвидени награди.

Направете си снимка с атрактивните човечета на Европейска седмица на мобилността, таг-нете се на страницата на кампанията във Facebook и още две поредни недели се радвайте на свободата да се придвижвате без автомобил в града!

Повече за кампанията на Европейската комисия “Европейска седмица на мобилността” може да научите на уебадрес www.dothemix.bg и на страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/MobilityWeekBG
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн