Халил Летифов: Думите на председателя Карадайъ, че Доган би бил добър кандидат-президент, не са случайни

STZAGORA.NET
*
След изявлението на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в Каолиново тази събота, че Движението може да тръгне към самостоятелно участие в президентските избори, ако основните политически сили продължат да неглижират процеса, и че почетният председател Ахмед Доган би бил един добър кандидат-президент, потърсихме за коментар лидера на ДПС в Старозагорска област Халил Летифов. Попитахме го думите на Карадайъ моментна импровизация ли са били, или зад тях стои вече институционализираната воля на Централния съвет или на Централното оперативно бюро на ДПС.

“Разбира се, г-н Карадайъ от позицията си на председател е в силата си да огласява политиката на ДПС – отговори Халил Летифов. – Така че казаното от него е може би един от нюансите и вариантите. След като го изрича председателят, една такава възможност в никакъв случай не е толкова случайна.”

ДПС, каза той, вече има готовност за регистрация в Централната избирателна комисия. Изискваните от Изборния кодекс подписи са събрани. На регионалната структура на партията в Стара Загора е била поставена задачата да осигури поне 300, което е изпълнено.

Според Халил Летифов ДПС се очаква да направи регистрацията си в ЦИК за участие в президентските избори тази седмица, след което ще се събере Централният съвет като най-висш орган, за да обсъди отново възможностите и вариантите на конфигуриране. “Кампанията е в ход, но все още няма групиране, пък и ГЕРБ като основен играч все още не са изкарали кандидат” – отбеляза областният лидер. Пред местната структура на ДПС през следващите дни ще стоят организационни задачи по кампанията като попълване на секции и провеждането на заседания във връзка с това.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн