„Загора Трофи 2016“ събра офроуд машини от цяла България на състезание в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Днес стартира тридневното офроуд състезание “Загора Трофи 2016″, което е 4-ти кръг от открития Национален шампионат на България „Bulgaria Trophy Challenge“. На мотополигона край старозагорското село Хрищени началото даде зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов.

“Имам удоволоствието от мое име, както и от името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, да поздравя всички участници. На смели хора като вас едва ли има какво да се каже, освен – бъдете здрави, безаварийно да е състезанието и нека най-добрият победи” – приветства офроуд състезателите зам.-кметът на Стара Загора. Той изпробва една от машините, които днес ще изминат трасето, след като Милен Дечев от „АСК Загора 4х4“ го запозна с параметрите на модифицираното возило.

Варненският екипаж Иван Иванов и Любомир Димитров в клас „Стандарт“ бе първият, който потегли по офроуд трасето на тридневното състезание.

Общо километрите, които ще изминат около 40 екипа състезатели, са 150, а класовете на участниците са три: „Стандарт“, „Модифициран“ и „Прототип“. За малките и големите фенове на адреналина има подготвени и демонстрации на майсторско управление в клас „ATV”.

В събота и неделя машините потеглят по трасето край селата Хрищени, Змейово и Ягода в 10 часа. Награждаването на победителите ще се състои в неделя от 15.00 ч.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн