Заснеха ново заграждение и отсечени дървета в парк “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
Нова ограда се появи в сърцевината на парк Бедечка в Стара Загора, а в друга територия на парка продължава сечта, съобщиха от “Запазете Бедечка”. Това показват снимки от преди ден. Съвсем наскоро за други подобни действия Община Стара Загора постанови санкции, стигна се и до сезиране на прокуратурата.

Междувременно, след намеса на защитниците на парка и с помощта на Общината, частично беше улеснен достъпът до националната забележителност Стария чинар в парка. Дървото беше почти недостъпно, след като изкопна маса прекъсна основна алея към него.

Парк “Бедечка” е зелена площ с алеи по поречието на едноименната река. Над хиляда са само паспортизираните дървета, а непаспортизираните са още повече. В сила е план за застрояване, след като зелената площ беше скандално реституирана като земеделски имоти – по подобие на казуса в “Младост” в София.

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн