Акция “Мир на пътя” ще проведат довечера младежите от партия АБВ – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
АБВ Младежи – Стара Загора, ще проведе днес, 15 септември, от 17.30 часа традиционната акция „Мир на пътя”. Инициативата е на активисти на старозагорската младежка организация, които я реализираха за пръв път преди 3 години в навечерието на първия учебен ден, а по-късно в нея се включиха и други градове и кампанията прерасна в национална.

Акцията се провежда на кръстовището на бул. „Ген. Столетов“ и „Митрополит Методи Кусев“, непосредствено до Второ основно училище, където се намират едни от най-натоварените пешеходни пътеки в града.
В рамките на половин час, под контрола на Пътна полиция, младежите ще раздават листовки с призив „МИР НА ПЪТЯ” на водачите на преминаващи коли.

„Избрахме този час, защото в края на работния ден движението на това кръстовище е по-натоварено. Искаме да напомним на водачите, че трябва да пазим децата, но не само в първия учебен ден. Надяваме се те да бъдат по-внимателни и толерантни, да спазват правилата за движение по пътищата. Разбира се, децата също трябва да знаят кога и къде да пресичат. Необходимо е повече внимание от страна на всички, по-добре е да има превенция, отколкото санкции” – каза Галина Станева, председател на общинската организация на АБВ Младежи.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн