37 идейни предложения продължават в надпреварата ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ

STZAGORA.NET
*
Инициативата стартира в началото на месец юни с предизвикателство към микро и малки предприятия да споделят идеите си за развитието на своя бизнес и да се съревновават за наградите на конкурса
*
На 31-ви август 2016 г. приключи първият етап на конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, организиран от „Финтрейд Файнанс“ АД. В рамките на тазгодишното издание на инициативата бяха получени десетки заявки за участие, като общо тридесет и седем са микро и малките предприемачи от цялата страна, които продължават в следващата фаза на конкурса – оценяване на проектите за развитие на бизнеса от експертното жури. Изпратените от участниците идейни предложения бяха получени в срок и според условията за участие.

Кандидатурите, които преминават в следващата фаза на ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, представят разнообразни и иновативни идеи за отваряне на нови търговски обекти и центрове за специализирани услуги, грижа за домашни любимци, модернизиране и развитие на съществуващи търговски обекти, създаване на онлайн платформи за услуги, отглеждане на животни, търговия с плодове, развитие на културни и образователни дейности, производство на хлебни изделия и печива и други. Най-много заявки са пристигнали от представители на бизнеса от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил и Шумен.

„Благодаря на всички представители на микро и малкия бизнес, които се включиха в първото издание на нашата инициатива. Вярвам, че ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ е ключова стъпка, с която бихме могли да допринесем допълнително за развитие на потенциала на родния предприемач. Тридесет и седем проекта продължават напред, като е време експертното жури да определи петте финалисти и съответно – победителите в инициативата. Надявам се с всяка следваща година инициативността да расте, което ще бъде позитивен знак не само за конкурса, но и за сектора като цяло“, сподели председателят на съвета на директорите на „Финтрейд Файнанс“ АД Николай Николов.

„Финтрейд Файнанс“ АД обяви началото на инициативата с идеята да подкрепи микро и малките предприемачи в страната, които имат виждане как да подобрят и разширят дейността си с допълнителна инвестиция от 5 000 лв. Сумата e основната парична награда на конкурса за проекта на първо място. За класираните на второ и трето място, за реализиране на конкурсните идеи, са осигурени безлихвени кредити от 5000 лв. за период от 6 месеца.

След оценката на идейните предложения следва селекция на финалистите и определяне на победителите. Оценяване на проектите за основния награден фонд ще се осъществи от експертно жури, съставено от представители на „Финтрейд Файнанс“ АД и подкрепящите конкурса партньори – Българска стопанска камара, Management Financial Group и bTV Web. Отделно, участниците ще се състезават и за специалната, четвърта, награда – сертификат на медийно жури. То ще бъде съставено от ресорни журналисти и представители на финансови и бизнес медии.

„Бих искала да поздравя участниците за споделените бизнес идеи за развитие на бизнеса, както и да благодаря на основните партньори на конкурса, които с голяма доза ентусиазъм решиха да ни подкрепят. С радост мога да заявя, че в периода на провеждане на инициативата срещнахме още един съмишленик в лицето на Ар Си Пауър Енерджи ООД, които са лицензиран доставчик на електрическа енергия на свободния енергиен пазар. Те ще предоставят допълнителна, пета, награда за един от финалистите – безплатна електрическа енергия за 6 месеца на стойност до 500 лв.“, допълни Десислава Димитрова – изпълнителен директор на „Финтрейд Файнанс“ АД.

Финалът на инициативата ще бъде отбелязан с официална церемония, планирана за края на месец септември.

Повече информация за конкурса може да се прочете на сайта на компанията www.fintrade.bg, както и на страницата на конкурса http://www.fintrade.bg/landing/competition/.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн